Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

  1. #1
    Ultimate Tone Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    388

    Default Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    Hey All,
    Traded for a Supersonic 60 (1st version) and didn't get to try it first. That's cool...I know the risks. The reverb doesn't work and when I turn the pot up it starts to squeal around 3-4...no actual reverb...just the squealing.
    Before I start messing around with it (and no worries...I will not do any more than tube or tank changing). What would be a good safe diagnostic approach for a non-amp tech guy?
    Thanks all!

  2. #2
    LoveMachineologist jeremy's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    albany, ny
    Age
    42
    Posts
    29,112

    Default Re: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    you already checked the tubes and tank?

  3. #3
    Mojo's Minions hamerfan's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Germany's Finest - Bavaria
    Posts
    3,613

    Default Re: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    Sounds like a microphonic tube. Swap the PI to for the reverb driver tube, if you don't have a spare 12at7 tube at hand.
    Last edited by hamerfan; 01-16-2019 at 11:53 AM.
    I get the feeling the A8 will blow your skirt up more so - Edgecrusher

    Smooth trades with Jerryjg, ArtieToo, Theodie, Micah, trevorus, Pierre, pzaxtl, damian1122, Thames, Diocletian, Kevinabb, Fakiekid, oilpit, checo, BachToRock, majewsky, joyouswolf, Koreth, Pontiac Jack, Jeff_H

  4. #4
    Toneologist IM4Tone's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    State of Confusion
    Posts
    823

    Default Re: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    I suspect the rvb tank. Check the tiny wires inside from the transducers to see if one or more are loose/broken. If it is the transducers, a new tank is not expensive ~$30+/-.

  5. #5
    Ultimate Tone Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    388

    Default Re: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    Thanks all. Tank seems ok...mess with the tubes tomorrow. I think I only have a spare 12ax7.

  6. #6
    Mojo's Minions
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3,745

    Default Re: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    Clean contacts connecting them too

    And don't feel too bad, reverb is pretty much *usually* screwed on second-hand amps
    "New stuff always sucks" -Me

  7. #7
    Ultimate Tone Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    388

    Default Re: Fender Supersonic 60-Reverb not working.

    I'm going to change out the hodgepodge of preamp tubes...power tubes look new.
    Anyone have a picture of the tube layout? This one is missing and I d see one online.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •