Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 31

Thread: I got a new amp today. Take 2 !

  1. #1
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default I got a new amp today. Take 2 !

    Lord have mercy.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190419_162003259~2.jpg 
Views:	34 
Size:	64.9 KB 
ID:	97576

    It was boxed like crap!
    But it's here! I'm a little giddy, I've always wanted a TSL... Since I can remember seeing and hearing it live so many years ago....

    Grabbing my Gibson to do the honors.... See y'all in a few hours.

  2. #2
    Tone Member shupe13's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Indiana
    Posts
    340

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Congrats!

    Sent from my REVVLPLUS C3701A using Tapatalk

  3. #3
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Obligatory pron:

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190419_165806236~4.jpg 
Views:	30 
Size:	83.2 KB 
ID:	97578

  4. #4
    One of Jerry's Kids Securb's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Boston
    Posts
    13,488

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    A Marshall and a Gibson


  5. #5
    I poop in my KISS diapers Aceman's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    I came from outer space - that's how I know your name!
    Age
    52
    Posts
    34,378

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    That should rock a little...
    Quote Originally Posted by Bad City
    He's got the crowd on his side and the blue jean lights in his eyes...

  6. #6
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Here's a little.



    I Recorded it with my phone, but, you get the general tone.

    no OD or effects or anything.
    Last edited by 80's_Metal; 04-19-2019 at 08:15 PM.

  7. #7
    PenultimateTone Member Demanic's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Phoenix area.
    Age
    52
    Posts
    13,442

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Definitely sounds like a Marshall.

    Sent from my Alcatel_5044C using Tapatalk

  8. #8
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    I noticed there was a bit of hiss... So I removed my whole board. The hiss went away. It's pretty quiet now.

    This amp gets some pretty good tones so far, it's not nearly as loud as I was expecting, the mode 4 blows it away in that Dept. (When it runs right?)
    I'm going to have to find a decent OD pedal now and give that a shot.
    I love tinkering with it so far.
    Last edited by 80's_Metal; 04-19-2019 at 11:01 PM.

  9. #9
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Seriously.... Do I just buy broken amps?.... Is there a cosmic force working against me?
    Do the bad Marshalls all end up in my garage?

    So many issues with amps lately...I'm turning into a tech over here!

    The Reverb doesn't work! I Messaged the guy I bought it from, he claims it worked just fine before he shipped it.....

    Had to take it apart... At least I found the issue.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190420_091806448.jpg 
Views:	24 
Size:	105.8 KB 
ID:	97629
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190420_091733258_HDR~2.jpg 
Views:	23 
Size:	47.0 KB 
ID:	97628

    Issue#2. When I switch it to the lead channel, it immediately switches, but I can hear the volume swell up to where it's supposed to be over a short period of let's say 2 seconds. Is that normal? It's like it starts off a few decibels low... I rebiased the "new" Mullard tubes, they we're reading 104 and 84.... So now they're both at 93. Didn't help much if it did

    Issue #3. This dang footswitch. When I turn amp on, it's on clean. But before I switch to any other channel, I have to click the clean button again.... Then i can click to the next channel.
    If I click back to clean, then I can't switch to another channel again until I click the clean button again...
    It is 100% repeatable.
    I took the thing apart, someone has been into it, resoldered clean switch....
    After putting it back together, it works normally 2 times in 10.... Looked at getting a replacement and those ****ers want 130 bucks! For a footswitch! Ugh.....
    Last edited by 80's_Metal; 04-20-2019 at 10:11 AM.

  10. #10
    PenultimateTone Member Demanic's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Phoenix area.
    Age
    52
    Posts
    13,442

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    That sucks.

    Sent from my Alcatel_5044C using Tapatalk
    Last edited by Demanic; 04-20-2019 at 02:29 PM.

  11. #11
    Little Pigbacon
    Guest

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    This is the seamy, dark, back-alley side of owning a JCM 2000.

  12. #12
    Her Little Mojo Minion DankStar's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Mosh Pits of Utumno
    Posts
    14,512

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    I may never buy another used amp again. Just going to wait at the end of a production line with a catcher's mitt.

  13. #13
    A Ficus ehdwuld's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    South Alabama
    Posts
    9,510

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Ok here's what I have learned over the years

    Buy new
    With a warranty

    People dont sell great amps or cars because they're great
    They sell cuz the fkd up
    EHD
    Just here surfing Guitar Pron
    RG2EX1 w/ SD hot-rodded pickups / RG4EXFM1 w/ Carvin S22j/b + FVN middle
    SR500 / Martin 000CE-1/Epiphone Hummingbird
    Epiphone Florentine with OEM Probuckers
    Ehdwuld branded Blue semi hollow custom with JB/Jazz
    Reptile Green Gibson Custom Studio / Aqua Dean Shire semi hollow with piezo
    Carvin Belair / Laney GC80A Acoustic Amp (a gift from Guitar Player Mag)
    GNX3000 (yea I'm a modeler)

  14. #14
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Well it sounds thick as ****!
    Trying to record something tonight, working on getting a decent recorded tone right now.

    I'd love to buy new ha ha but if it's not clearly marked way down into my price range, I don't get to buy it. It Sucks being poor. I search and search and search until I get decent quality stuff at middle of the road prices.... thus ... Part of my problem.

  15. #15
    Little Pigbacon
    Guest

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    I hear you. I never would’ve had a TSL100 or a JVM if it weren’t for killer deals on used ones.

  16. #16
    Mojo's Minions dystrust's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    West St. Paul, MN
    Age
    38
    Posts
    4,498

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Quote Originally Posted by 80's_Metal View Post
    Issue#2. When I switch it to the lead channel, it immediately switches, but I can hear the volume swell up to where it's supposed to be over a short period of let's say 2 seconds. Is that normal? It's like it starts off a few decibels low... I rebiased the "new" Mullard tubes, they we're reading 104 and 84.... So now they're both at 93. Didn't help much if it did

    Issue #3. This dang footswitch. When I turn amp on, it's on clean. But before I switch to any other channel, I have to click the clean button again.... Then i can click to the next channel.
    If I click back to clean, then I can't switch to another channel again until I click the clean button again...
    It is 100% repeatable.
    I took the thing apart, someone has been into it, resoldered clean switch....
    After putting it back together, it works normally 2 times in 10.... Looked at getting a replacement and those ****ers want 130 bucks! For a footswitch! Ugh.....
    Switch Doctor makes replacement switches with two, three, or four buttons depending on whether you only want to switch the channels or if you want to switch the loop and reverb too. The basic two button is $79, while the four button is $99. I've bought switches from him before and the work is top notch in addition to the customer service.
    Quote Originally Posted by crusty philtrum View Post
    And that's probably because most people with electric guitars seem more interested in their own performance rather than the effect on the listener ... in fact i don't think many people who own electric guitars even give a poop about the effect on a listener. Which is why many people play electric guitars but very very few of them are actually musicians.

  17. #17
    Ultimate Tone Slacker skyydogg01's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Raceland, LA
    Age
    41
    Posts
    2,470

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    It almost sounds like the footswitch on the clean channel is supposed to be a momentary and they installed a latching.

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk
    -Greg

    Guitars:
    2016 Ibanez RG6003FM (JB/'59nJ)
    2018 G&L Tribute Legacy (Hot Rails/stock/stock)
    Applause/Ovation AE28 Acoustic/Electric

  18. #18
    Mojo's Minions Ascension's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Birmingham Alabama
    Age
    61
    Posts
    4,970

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Quote Originally Posted by skyydogg01 View Post
    It almost sounds like the footswitch on the clean channel is supposed to be a momentary and they installed a latching.

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk
    Was thinking the same thing as will cause that exact issue. Been a few years since I had the TSL 60 so can't remember if the switches clicked or not.
    Guitars
    Kiesel DC 135, Carvin ST 300, DC 400, DC 127 KOA, X220C, PRS Custom 24, Fender 99 Mex modded Strat, Washburn USA MG 104, MG 122 proto , MG 102, MG 120, Taylor 115
    Amps PRS MT 15, Mesa Subway Rocket, DC-5, Carvin X50B Hot Rod Mod head, Zinky 25watt Blue Velvet combo.

  19. #19
    Mojo's Minions
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3,745

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    Quote Originally Posted by 80's_Metal View Post
    Seriously.... Do I just buy broken amps?.... Is there a cosmic force working against me?
    Do the bad Marshalls all end up in my garage?

    So many issues with amps lately...I'm turning into a tech over here!

    The Reverb doesn't work! I Messaged the guy I bought it from, he claims it worked just fine before he shipped it.....

    Had to take it apart... At least I found the issue.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190420_091806448.jpg 
Views:	24 
Size:	105.8 KB 
ID:	97629
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190420_091733258_HDR~2.jpg 
Views:	23 
Size:	47.0 KB 
ID:	97628

    Issue#2. When I switch it to the lead channel, it immediately switches, but I can hear the volume swell up to where it's supposed to be over a short period of let's say 2 seconds. Is that normal? It's like it starts off a few decibels low... I rebiased the "new" Mullard tubes, they we're reading 104 and 84.... So now they're both at 93. Didn't help much if it did

    Issue #3. This dang footswitch. When I turn amp on, it's on clean. But before I switch to any other channel, I have to click the clean button again.... Then i can click to the next channel.
    If I click back to clean, then I can't switch to another channel again until I click the clean button again...
    It is 100% repeatable.
    I took the thing apart, someone has been into it, resoldered clean switch....
    After putting it back together, it works normally 2 times in 10.... Looked at getting a replacement and those ****ers want 130 bucks! For a footswitch! Ugh.....
    Recheck the bias later, when it's good and warmed up... some early years are prone to bias drift (there's a kit you can install to fix it, costs like $58)

    Footswitch iirc usually just needs a replacement cord
    "New stuff always sucks" -Me

  20. #20
    Underglazed Hair Metalologist 80's_Metal's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    AZ
    Age
    17
    Posts
    9,222

    Default Re: I got a new amp today. Take 2 !

    The switches click, I'm thinking that the switch is junky and only half clicking or something.
    But if I click it 3 times I can't go to the other channels.... So it has to be 2 or 4 clicks to allow me to switch channels ha ha

    Last edited by 80's_Metal; 04-21-2019 at 07:15 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •