Results 1 to 9 of 9

Thread: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

  1. #1
    Mojo's Minions Silence Kid's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    California Republic
    Posts
    3,081

    Default Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    So the idea is I want to capture some Youtube video in Quicktime (nothing nefarious, it's actually videos of my dad uploaded on accounts I do not have access to.) I can capture video but not system audio with my MacBook (unless I download & use some plug-in I can't get to work.) But I have a Presonus Audiobox USB that I can set to output the sound out of a powered PA (usually.)

    Is it un-wise for me plug the Output from the Audiobox into one of the mic/instrument inputs to record - provided I lower Main volume? Or will I blow the thing up?
    Quote Originally Posted by King Buzzo
    I love when people come up to me and say “Your guitar sound was better on Stoner Witch, when you used a Les Paul. “...I used a Fender Mustang reissue on that, dumbass!

  2. #2
    Darkness on the edge of Tone TwilightOdyssey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    NYC
    Age
    10
    Posts
    12,633

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    You can’t feed the output of the interface back into one of its inputs without creating feedback. That’s literally the definition of the word.

    You can feed the audio out via USB to your interface and send that output to the analogue input of your Mac Book.

    MAKE ABSOLUTELY CERTAIN that you set the audio out as the interface and audio in as the analogue in within System Preferences BEFORE you play any audio or you will create a feedback loop.
    Why don't you take your little Cobra Kais and get outta here?!
    My collaborative PROGRESSIVE ROCK PROJECT, As Follows.
    FACEBOOK page for As Follows.

  3. #3
    Mojo's Minions devastone's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Longmont, CO, USA
    Posts
    5,359

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    Realplayer will download videos on PCs, not sure if there if there is a Mac version.

  4. #4
    Mojo's Minions Silence Kid's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    California Republic
    Posts
    3,081

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    Thanks - One problem is mine is a MacBook Air, so no analog input. I’m looking for screen recording software, but on my particular MacBook I also can’t set audio output to ‘system,’ only mic or interface. Apparently that’s why I need the plug-in (which I can’t get to work, possibly because I can’t find a ‘real’ download now that it’s off the App Store.)
    Quote Originally Posted by King Buzzo
    I love when people come up to me and say “Your guitar sound was better on Stoner Witch, when you used a Les Paul. “...I used a Fender Mustang reissue on that, dumbass!

  5. #5
    Administrator Mincer's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Tampa Bay area, Florida, USA
    Posts
    21,598

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    I've used websites such as this and this to convert to video.
    Dave, Ambassador/Writer/Artist for Seymour Duncan

    My Guitar, Gear, and Music Webpage

    Gear pics and more on my Instagram.

  6. #6
    Sock Market Trader GuitarStv's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    14,112

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    +1 on the free youtube to .mp3 type websites
    Join me in the fight against muscular atrophy!

    Quote Originally Posted by Douglas Adams
    This planet has - or rather had - a problem, which was this: most of the people living on it were unhappy for pretty much of the time. Many solutions were suggested for this problem, but most of these were largely concerned with the movements of small green pieces of paper, which is odd because on the whole it wasn't the small green pieces of paper that were unhappy.

  7. #7
    Ultimate Tone Slacker NecroPolo's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Land of Confusion
    Age
    43
    Posts
    2,455

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    +2 to a youtube to .mp3 conversion site. The simplest way to get it work.

    Quote Originally Posted by TwilightOdyssey View Post
    You can’t feed the output of the interface back into one of its inputs without creating feedback.
    With 'mute input monitoring' available, you can. I don't know the actual Presonus unit, though.

  8. #8
    Mojo's Minions Silence Kid's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    California Republic
    Posts
    3,081

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    Thanks - will have to give the sites a try. For now I got *decent* results micing a PA and recording video/audio through QuickTime, want to see if I can improve on that though.
    Quote Originally Posted by King Buzzo
    I love when people come up to me and say “Your guitar sound was better on Stoner Witch, when you used a Les Paul. “...I used a Fender Mustang reissue on that, dumbass!

  9. #9
    Mojo's Minions
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    In a Studio with your Mom
    Posts
    3,148

    Default Re: Audio Interface - Plug Output Back to Input?

    Quote Originally Posted by TwilightOdyssey View Post
    You can’t feed the output of the interface back into one of its inputs without creating feedback. That’s literally the definition of the word.
    maybe you were keeping it simple, but yes you can, that's what bussing, mute groups, PFLS, directs, and Auxes are all about -you don't have to monitor or distribute the audio that you input.

    Just create a separate path for the input that doesn't feed the output mix bus or monitoring.
    “For me, when everything goes wrong – that’s when adventure starts.” Yvonne Chouinard

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •